JUHTKIRI: Koolijuhi proovikivi

Põhjarannik
Copy
Riigigümnaasiumi hoone hakkab valmis saama; õpetajate otsingud veel jätkuvad.
Riigigümnaasiumi hoone hakkab valmis saama; õpetajate otsingud veel jätkuvad. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Põhjarannik kirjutab täna sellest, kuidas edenevad Kohtla-Järve riigigümnaasiumi õpetajate otsingud. Hoone hakkab valmis saama, aga selle sisuga täitmine võtab veel aega. Kõik märgid näitavad, et direktor Hendrik Agur sihib ainult parimat, vaadates sealjuures kooliseinte vahelt väljapoole.

Koolijuht ise ei soovinud tuntud nimede osas fanfaari puhuda enne, kui käed on löödud, aga linnaruumis on mõned juba lendu läinud. See, kui Kohtla-Järve gümnaasiumi õpetajaperre õnnestub meelitada tippajakirjanik Ainar Ruussaar ja -lavastaja Neeme Kuningas, on loomulikult tore.

Aga isegi olulisem on teada, et Hendrik Agur ei hädalda, kui raske on häid tegijaid kooli saada. Ta võtab nende leidmiseks midagi päriselt ette. Kindlasti aitab Gustav Adolfi gümnaasiumi juhtimisega saavutatud tuntus sellele kaasa.

Kirjutab tuntud koolipapa isegi oma sotsiaalmeedia postituses, et helistab teiste koolide parimatele õpetajatele, kutsudes neid Kohtla-Järvele missioonile. Sest selline mudel − panin ju konkursikuulutuse, aga keegi ei tulnud − ei toimi. "Koolijuht ei pea käed rüpes istuma ja halama, et ta midagi teha ei saa. Alati saab," kinnitab ta.

Kohtla-Järve kogukond ootab põnevusega tulemusi − on ju tugeva meeskonna kokkupanek direktorile omamoodi proovikivi. Ja sellest sõltub, kui palju õpilasi teevad valiku just Kohtla-Järve riigigümnaasiumi kasuks. Eilse seisuga oli endast märku andnud üle 300 õpilaskandidaadi ja nende arv kasvab iga päevaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles