Nii võeti vahele Narva "kuningas" Aleksei Voronov

Erik Kalda
, ajakirjanik
Copy
Keskkriminaalpolitsei korruptsioonivastase büroo juht Mati Ombler ütleb, et politsei võib konkreetseid kuritegusid avastada ja süüdlasi kohtu ette saata, kuid sama oluline on inimeste teadlikkuse tõstmine ja korruptiivse tööõhkkonna mittesallimine.
Keskkriminaalpolitsei korruptsioonivastase büroo juht Mati Ombler ütleb, et politsei võib konkreetseid kuritegusid avastada ja süüdlasi kohtu ette saata, kuid sama oluline on inimeste teadlikkuse tõstmine ja korruptiivse tööõhkkonna mittesallimine. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Keskkriminaalpolitsei korruptsioonikuritegude büroo juht Mati Ombler räägib intervjuus Põhjarannikule, kuidas käis altkäemaksu andmine Narva kõige mõjukamale poliitikule, aastaks vangi mõistetud Aleksei Voronovile ning mida tuleb teha, et Ida-Virumaal omavalitsustes korruptsiooniriskid väheneksid.

Kuidas ja millal jõudsid keskkriminaalpolitseini teated, et Narva Vee juhi ning Narva linna poliitiliselt kõige mõjukama mehe Aleksei Voronovi käitumises võib olla midagi kriminaalset?

Menetlus puudutab eelmise aasta juunis alanud sündmusi ning kriminaalmenetluse lõppfaasis heitsime talle ette eelmise aasta juunist kuni selle aasta märtsini toime pandud kuritegusid − kuni ta ka kahtlustatavana kinni peeti. Kahtlustasime teda altkäemaksu võtmises suures ulatuses, toimingupiirangu rikkumises eriti suures ulatuses ja riigihankenõuete rikkumises eriti suures ulatuses. Toimingupiirangu rikkumised jäid aastatesse 2016-2017 ning riigihanked koos altkäemaksuga eelmisesse ja sellesse aastasse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles