Sillamäe linna- ja merepäevade kava on kirju

Põhjarannik
Copy
Pidupäeva rongkäik kulgeb mööda hiljuti restaureeritud promenaadi.
Pidupäeva rongkäik kulgeb mööda hiljuti restaureeritud promenaadi. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Sillamäe peab 28.-30. juunini taas linna- ja merepäevi.

Pidu algab reedel kell 11 rongkäiguga. Lasteaedade mudilased, huviringide, stuudiote ja loominguliste kollektiivide liikmed sammuvad koos külalistega lõbusas kolonnis valge lehtla juurest mööda promenaadi kultuurikeskuseni. Seal toimub noortekeskuse Ulei tantsijate eestvedamisel tantsu äkketteaste "Tantsivad kõik!".

Keskväljaku laval teevad kell 11.30 kontserdiprogrammi otsa lahti lapsed kavaga "Meie noored talendid", nende järel esineb huvikeskus Ulei koos Venemaa ja Valgevene kollektiividega, kella 15-18 on lava noortekeskuse ESN päralt.

Reedel on võimalus käia ekskursioonil linnavalitsuse hoones. Kõigil kolmel päeval on huvilistele avatud linnamuuseumi uksed, muuseumis toimub ka heategevuslik laat "Soovin aidata!". Keskpäevast kella kolmeni on kultuurikeskuse parklas võimalik uudistada politsei- ja piirivalveameti tehnikat.

Laupäeval kella 12-18 saab osaleda seiklusmängus "Tunnen Sillamäe linna". Kell 13.15 algab Keskväljaku laval teaduskeskuse AHHAA programm.

Sillamäe linnavalitsuse kultuuri ja spordi peaspetsialisti Anton Dijevi sõnul on esinema tulemas ligi kolmkümmend väliskülalist: ansamblid Belõje Rossõ ja Zolotõje Pogonõ Venemaalt ning tantsuansambel Valgevenest, kes laupäeval kell 16 annavad kontserdi Keskväljaku laval. Kell 18 astub oma programmiga üles Koit Toome. Teise peopäeva viimane esineja on ansambel Everest, kes esitab eesti-, vene- ja ingliskeelseid hitte. Kontserdile järgneb disko.

Pühapäev pakub rohkesti sportlikku meelelahutust. Toimuvad jalgrattamatk Sillamäe - Narva-Jõesuu ja laste jalgpalliturniir, oma oskusi näitavad taekwondo harrastajad, mängitakse jalgvõrkpalli, osaleda saab rulluisutamise meistriklassis jne.

Enne lõunat toimuvale sadamaekskursioonile on vaja end juba reede keskpäeval linnavalitsuse ees registreerida.

Kõigil päevadel on avatud kaubatänav, töötavad tänavakohvikud ja atraktsioonid.

Sillamäe linna- ja merepäevade programm on avaldatud linna veebilehel http://www.sillamae.ee. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles