Peakokad kokkavad koos koolilastega

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Korraga on tegemisel neli toitu, aga kõik on kontrolli all.
Korraga on tegemisel neli toitu, aga kõik on kontrolli all. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Projekt "Peakokad koolis" startis Ida-Virumaal Toila gümnaasiumis, kus profid valmistasid koos lastega neli rooga ja pistsid need õnnestumise märgina üheskoos pintslisse.

Toilas said Marianne Lumila ja Ahto Hinni näpunäidete järgi süüa teha 7. ja 8. klasside õpilased. Esmalt vaadati üheskoos videoklippi toiduohutusest. Ohutute töövõtete ABC oli juba varem selgeks tehtud. 

"Valmistame neli toitu. Igas koolis on kohustuslik karask, aga ülejäänu on meie vaba valik. Meie valisime tänaseks kõrvitsapüreesupi, ahjupannkoogi suitsukanatäidisega ja kamakreemi marjadega − kõik hästi lihtsad toidud," tutvustas menüüd Eesti peakokkade ühenduse liige Marianne Lumila.

Tagasi üles