Peakokad kokkavad koos koolilastega

Korraga on tegemisel neli toitu, aga kõik on kontrolli all.

FOTO: Matti Kämärä / Põhjarannik

Projekt "Peakokad koolis" startis Ida-Virumaal Toila gümnaasiumis, kus profid valmistasid koos lastega neli rooga ja pistsid need õnnestumise märgina üheskoos pintslisse.

Tellijale

Toilas said Marianne Lumila ja Ahto Hinni näpunäidete järgi süüa teha 7. ja 8. klasside õpilased. Esmalt vaadati üheskoos videoklippi toiduohutusest. Ohutute töövõtete ABC oli juba varem selgeks tehtud. 

"Valmistame neli toitu. Igas koolis on kohustuslik karask, aga ülejäänu on meie vaba valik. Meie valisime tänaseks kõrvitsapüreesupi, ahjupannkoogi suitsukanatäidisega ja kamakreemi marjadega − kõik hästi lihtsad toidud," tutvustas menüüd Eesti peakokkade ühenduse liige Marianne Lumila.

Tagasi üles