Narva südalinna kerkib 120 meetri pikkune unikaalne hoone

Ilja Smirnov
Copy
Kerese tänavale kerkiva hoone ametlik nimi on pikk nagu maja isegi: sisekaitseakadeemia Narva õppekeskuse ja Tartu ülikooli Narva kolledži ühine õppe- ja majutushoone. Ehk mõtlevad majaasukad ja linnaelanikud sellele aja jooksul lühema nime. Nagu fotolt näha, püstitatakse hoonet sektsioonide, mitte korruste kaupa, et puidust konstruktsioonid kiiremini katuse alla saaksid.
Kerese tänavale kerkiva hoone ametlik nimi on pikk nagu maja isegi: sisekaitseakadeemia Narva õppekeskuse ja Tartu ülikooli Narva kolledži ühine õppe- ja majutushoone. Ehk mõtlevad majaasukad ja linnaelanikud sellele aja jooksul lühema nime. Nagu fotolt näha, püstitatakse hoonet sektsioonide, mitte korruste kaupa, et puidust konstruktsioonid kiiremini katuse alla saaksid. Foto: Ilja Smirnov / Põhjarannik

Detsembri teises pooles peavad sisekaitseakadeemia Narva õppekeskuse ja Tartu ülikooli Narva kolledži õppe- ja majutushoone ehitajad sümboolset sarikapidu. See tähendab, et piirilinna südamesse rajatava unikaalse konstruktsiooniga hoone katusesarikad on juba püsti.

Kerese tänavale kerkiva hoone ametlik nimi on üsna kohmakas ja pikk: sisekaitseakadeemia Narva õppekeskuse ja Tartu ülikooli Narva kolledži ühine õppe- ja majutushoone. Lihtsamalt öeldes hakkavad selles tohutu suures majas külg külje kõrval õppima, praktiseerima ja elama kahe kõrgkooli tudengid. Samas pole nimes sõnagagi mainitud politsei kiirreageerimisüksust, kelle baas seal endale samuti koha leiab, ega ka ujulat, mis saab lisaks üliõpilastele olema avatud ka linnarahvale. 

Arhitekt andis projektile kõrge hinnangu

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles