Tatarlased ei unusta oma juuri, traditsioone ja kultuuri

Irina Kiviselg
, ajakirjanik
Copy
Gulzalina Žehtunova kannab uhkusega kalfakki − peakatet, millega Tatarstani naised on end ammust aega ehtinud. Neid mütse on Gulzalinal mitu, ent see meeldib talle kõige rohkem: selle on valmistanud ja sellel oleva iidse tikandi äärmise täpsusega taastanud ajaloolane ja uurija Fljura Kalmurzina.
Gulzalina Žehtunova kannab uhkusega kalfakki − peakatet, millega Tatarstani naised on end ammust aega ehtinud. Neid mütse on Gulzalinal mitu, ent see meeldib talle kõige rohkem: selle on valmistanud ja sellel oleva iidse tikandi äärmise täpsusega taastanud ajaloolane ja uurija Fljura Kalmurzina. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Möödunud aasta lõpus pälvis üks Ida-Virumaa tatari kultuuri ühingu asutajatest, ülemaailmse tatarlaste kongressi rahvusnõukogu liige, kohtlajärvelanna Gulzalina Žehtunova Tatarstani Vabariigi teenelise kultuuritöötaja aunimetuse. Autasu andis talle üle Tatarstani Vabariigi president Rustam Minnihanov. Žehtunova on ainus selle riikliku autasu pälvinud tatari diasporaa esindaja Eestis.

Sellest, et kohtlajärvelanna nii kõrgel tasandil ära märgiti, saime me teada juhuslikult: Gulzalina on tagasihoidlik inimene ning eelistab tegutseda, mitte oma edusammudest rääkida.

"See pole mitte ainult minu, vaid kõikide meie ühingu entusiastide teene, sest kõik ideed viiakse ellu üheskoos," rõhutab ta. "Kui inimesed vajavad minu toetust, teadmisi või oskusi, siis olen alati valmis neid aitama."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles