NÄDALA KUJU − Jüri Konrad

Põhjarannik
Copy
Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

"Püütakse leida inimene, kellel pole tarvis kaht või kolme aastat Jõhvi tundmaõppimiseks, nagu väitis eelmine vallavanem [Max Kaur]," rääkis üks praeguse koalitsiooni juht Nikolai Ossipenko Põhjarannikule eelmisel nädalal uue vallavanema kandidaadi otsinguid kommenteerides.

Tundub, et Keskerakond, õigemini Martin Repinski, oli vallavanema kandidaadi leidmisega parajalt hädas. Seda kohta pakuti mitmele inimesele, kes aga keeldusid. See on mõningane selgitus ka sellele, miks lõpuks toodi sellele kohale Valgast täiesti tundmatu ja napi omavalitsusjuhi kogemusega mees, kes varem Jõhvi õieti sattunudki pole.

Jõhvi uus vallavalitsus on aga tervikuna küsitava kompetentsusega. Vallavanem Jüri Konrad sai kaks aastat olla Valga sotsiaalala asevallavanem, kuid tema suurtest positiivsetest saavutustest Valgas eriti rääkida ei osata. Abivallavanem Toomas Nael pole üldse varem omavalitsustööga kokku puutunud ning tema kolleeg Evelyn Danilov pandi üle aasta tagasi raamatukogu juhiks ja nüüd vallavalitsuse liikmeks arvatavasti seetõttu, et ta on Ossipenko usaldusalune.   

Aga ehk ongi kompetentsuse vähendamine vallavalitsuses taotluslik, sest annab Ossipenkole-Repinskile hõlpsama võimaluse oma valimiseelseid plaane ellu viia.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles