Vladimir Žavoronkov – maletaja, kes on paljastanud narkomaffiat, pälvis tunnustuse ajalooõpetajana

Ilja Smirnov
Copy
Eesti aasta aineõpetaja nominendiks valitud Vladimir Žavoronkov ütleb, et aastaid tagasi poleks ta isegi košmaarses unenäos end õpetajana ette kujutanud.
Eesti aasta aineõpetaja nominendiks valitud Vladimir Žavoronkov ütleb, et aastaid tagasi poleks ta isegi košmaarses unenäos end õpetajana ette kujutanud. Foto: Ilja Smirnov / Põhjarannik

Maksu- ja tolliameti inspektorina aitas Vladimir Žavoronkov paljastada Narva narkomaffiat, kuid hiljem sunniti ta ametist lahkuma, mille kohta ta ise ütleb, et temaga käituti lurjuse kombel. Kogetud ebaõigluse tekitatud hingehaavu on aidanud tal ravida töö ajaloo ja ühiskonnaõpetuse õpetajana Narva Kesklinna gümnaasiumis. Kolm aastat tagasi valiti Žavoronkov Ida-Virumaa aasta õppijaks, tänavu aga kolme nominendi hulka aasta põhikooli aineõpetaja kategoorias. Ta on kuulunud Eesti maletajate paremikku ning maleliidu juhatuse liikmena seisab selle ala käekäigu eest ka praegu.  

Nädal aega tagasi kandideerisite kogu Ida-Virumaalt ainsana aasta õpetaja tiitlile.

Jah. See oli minule tore üllatus ja ma ei tea siiani, kes mind esitas. Ma ise ei pea ennast nii vääriliseks, ma ei näe endas mingeid erilisi omadusi, aga muidugi on see meeldiv.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles