Valdek Murd oli kirglik spordimees ja tülide jahutamise meister

Erik Gamzejev
Copy
Üks paljudest võistlustest, mille algatas Valdek Murd, oli Ida-Virumaa mäkkejooksude sari. Sel pildil rühib ta Kukruse mäe otsa, et fikseerida stopeeriga selle tipus võistlejate tulemusi. Nüüd on tal loodetavasti taevatrepist tõustes pilve piiril võimalik rahulikult jälgida teda huvitavaid spordivõistlusi.
Üks paljudest võistlustest, mille algatas Valdek Murd, oli Ida-Virumaa mäkkejooksude sari. Sel pildil rühib ta Kukruse mäe otsa, et fikseerida stopeeriga selle tipus võistlejate tulemusi. Nüüd on tal loodetavasti taevatrepist tõustes pilve piiril võimalik rahulikult jälgida teda huvitavaid spordivõistlusi. Foto: Argo Soolep / Põhjarannik

Valdek Murd rääkis aastaid tagasi Põhjarannikule, et kord Soomes rongis sõites astunud üks kohalik inimene ligi ja küsinud, kas teie oletegi Martti Ahtisaari, te olete nii Soome presidendi moodi. Nende kahe mehe välise sarnasuse üle võib vaielda, küll aga oli Murd Ida-Virumaal tuntud samasuguse osava konfliktide lahendajana nagu Nobeli rahupreemia pälvinud Soome president maailmas. 

Kui Põhjarannik palus sel esmapäeval manala teele läinud endist omavalitsusjuhti ja spordielu eestvedajat meenutada temaga kokku puutunud inimestel, tõid kõik nad üksmeelselt tema puhul esile kaks tugevat joont: erilise diplomaatilise oskuse tülli läinud osapooli lepitada ja kirgliku spordihuvi.

Sillamäe «piksevarras»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles