Jaanus Mikk – Kreenholmile uue elu sissepuhuja

Sirle Sommer-Kalda
, ajakirjanik
Copy
"Üks kultuuriinimene ütles, et ärge Kreenholmis kõiki kohti korda tehke. Et jääks mingi nurk, kus inimesed leiavad teistmoodi inspiratsiooni," räägib Jaanus Mikk ning kinnitab, et Kreenholm on nii massiivne ja siin seda ohtu ei ole.
"Üks kultuuriinimene ütles, et ärge Kreenholmis kõiki kohti korda tehke. Et jääks mingi nurk, kus inimesed leiavad teistmoodi inspiratsiooni," räägib Jaanus Mikk ning kinnitab, et Kreenholm on nii massiivne ja siin seda ohtu ei ole. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Jaanus Miku Narvaga seotud elus on tänavune november märgiline: kuu alguses esitles ta riigikogu kultuurikomisjonile Kreenholmi kultuurikvartali projekti, kuu lõpus astus Rootsi aukonsuli ametisse Narvas ja Ida-Virumaal. Mõlema sündmuse taga on asjaolu, et ta juhib rootslastele kuuluvat ja Kreenholmi kinnisvara haldavat osaühingut Narva Gate.

Kas sa rootsi keelt ikka oskad?

Olen õppinud norra keelt, aga kuna olen juba aastakümneid rootslastega koos töötanud, siis norra keel on läinud skandinaavia keeleks − rootsi keele mõju on nii palju sisse tulnud. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles