Kokkade raskekahurvägi katab koduseid pühadelaudu

Sirle Sommer-Kalda
, ajakirjanik
Copy
Restoranid on küll piirangute tõttu kinni, aga jalg üle põlve istuvad Indrek Kõverik ja Mihkel Luus ainult pildi jaoks. Muidu rahmeldavad nad köögis edasi, valmistades head-paremat sisaldavaid toidupakke, mille nad soovijatele pühadeks koju viivad.
Restoranid on küll piirangute tõttu kinni, aga jalg üle põlve istuvad Indrek Kõverik ja Mihkel Luus ainult pildi jaoks. Muidu rahmeldavad nad köögis edasi, valmistades head-paremat sisaldavaid toidupakke, mille nad soovijatele pühadeks koju viivad. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Iseenesest on juba pisike ime, et umbes saja elanikuga Voka külas elab kaks tippkokka, kelle söögikohad Franzia ja Von Taube valiti tänavu Eesti restoranide paremikku. Aga Indrek Kõverik ja Mihkel Luus on lisaks sellele veel sõbrad, endised õpetajad ja raske muusika austajad. Enne pühi vuhtisid mõlemad teha tellimusel toidupakke, et lukku keeratud Ida-Virumaal ellu jääda. 

Indrek, kohe, kui valitsus uutest piirangutest teatas, postitasid pildi, kuidas Franzia nendega kohaneb: restoran nimetas end ümber kirikuks. Sinu jumalavallatu teo hüüdis riigikogu kõnetoolist maha isegi peaminister, manitsedes, et piiranguid ei tehta nalja pärast. Tsiteerin: "Ja kui keegi otsib võimalusi kuidagi nendest piirangutest kõrvale minna ja teeb mingisuguseid skeeme, et ühel hetkel kõrts muutub kirikuks, siis ma arvan, et see ei ole nagu õige koht."

Indrek: Ei teagi, kas peaksin end sellepärast uhkena tundma või on mul jumala p...[tsenseerituna poogen  toim.].

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles