Toitumisnõustaja aitab söömisharjumusi tervislikumaks muuta

Copy
Nadežda Pahka märgib, et toitumisnõustaja ülesanne on tema poole pöördunud inimese mõtteviisi järkjärguline ümberkujundamine. Ideaalis peaks inimene hakkama mõne aja pärast tervislikult toituma, mõtlemata seejuures sellele, kas ta sööb õigesti või mitte.
Nadežda Pahka märgib, et toitumisnõustaja ülesanne on tema poole pöördunud inimese mõtteviisi järkjärguline ümberkujundamine. Ideaalis peaks inimene hakkama mõne aja pärast tervislikult toituma, mõtlemata seejuures sellele, kas ta sööb õigesti või mitte. Foto: Erakogu

"Õige toitumise põhialused on väga lihtsad, ent praktika näitab, et mitte igaüks ei suuda neid järgida. Siin tulevadki appi väljaõppinud inimesed, kes kõik need teadmised üksipulgi lahti seletavad, küsimustele vastused annavad ja asjades selgusele jõuda aitavad," räägib teadaolevalt Ida-Virumaa tegutsev esimene toitumisnõustuja Nadežda Pahka. 

Internetist leiab rohkelt erisuguseid tervisliku toitumise kavasid. Milles on teie konsultatsioonide eripära? 

Toitumiskavade üldine eesmärk on õpetada, kuidas tervislikult toituda, kaalust alla võtta, oma enesetunnet parandada jne. Toitumisnõustaja töö põhiliseks eripäraks on individuaalne lähenemine ja kliendikesksus. Iga inimene on ainulaadne, meil kõigil on erisugused kogemused ja harjumused, oma elutempo ja motivatsioon. Rääkimata põhjustest, miks inimesed toitumises tuge ja nõu vajavad. Me elame küll infoajastul ning teadmisi saab ammutada raamatutest, ajakirjadest ja internetist, ent ühel hetkel võib selles teadmiste rägastikus lihtsalt ära eksida. Ja kas kõiki allikaid üldse saabki usaldada?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles