Kuidas Heli Läätse käe all lauljaks õppinud noormehest sai Kiviõli linnapea ja riigikogu liige

Erik Kalda
, ajakirjanik
Copy
Tiit Kuusmik ei taha otse öelda, et poliitikaga on tal lõplikult kõik, kuid tunnistab, et tema aeg seal on ilmselt läbi.
Tiit Kuusmik ei taha otse öelda, et poliitikaga on tal lõplikult kõik, kuid tunnistab, et tema aeg seal on ilmselt läbi. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Tiit Kuusmik on Ida-Virumaa veteranpoliitik, kes karmidel 1990ndatel ja hiljemgi juhtis Kiviõli linna ning on olnud pärast kahes riigikogu koosseisus. Vähesed teavad, et Tiit Kuusmiku kõrval oleks meil võinud olla ka tuntud ooperilaulja Tiit Kuusmik, kui armastus poleks sundinud teda muusikarajalt kõrvale astuma ja hoopis kehalise kasvatuse õpetajaks õppima ning kodulinna naasma. Praeguseks on poliitikaveteran aktiivsest tegevusest tagasi tõmbunud, kirjutab üles mälestusi ning ootab koroonaaja lõppu, et saaks bändiga taas lavale minna.    

Kui Põhjarannik tegi teiega 2011. aastal intervjuu, siis oli esimene küsimus, et kui te 2005. aastal läksite pärast 12 aastat Kiviõli linnapeana töötamist riigikogusse, siis miks pärast seda käib Kiviõlis üks pidev võimukemplus. Kas täna võime öelda, et 10 aastaga pole midagi muutunud?

Põhimõtteliselt ei ole jah.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles