Peaminister ei oska öelda, millal Ida-Virumaal rohepöördega kadunud töökohtade asemele uued tulevad (1)

Copy
Kaja Kallasel oli reedel Ida-Virumaal pingeline päev: ta käis Ida-Viru keskhaiglas, kohtus kaevurite ja energeetikute ametiühingu liidrite, Narva linnajuhtide, Viru Keemia Grupi omanike ja juhtide ning ettevõtluskeskuse töötajatega.
Kaja Kallasel oli reedel Ida-Virumaal pingeline päev: ta käis Ida-Viru keskhaiglas, kohtus kaevurite ja energeetikute ametiühingu liidrite, Narva linnajuhtide, Viru Keemia Grupi omanike ja juhtide ning ettevõtluskeskuse töötajatega. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Peaminister Kaja Kallas tunnistab, et ei oska nimetada kuupäeva, mil viimastel aastatel rohepöörde tulemusel Ida-Virumaal kadunud tuhandete töökohtade asemele uued tekivad, kuid kinnitab, et valitsus pingutab selle nimel kõvasti. Rohepöördega seotud teemade kõrval püüdis peaminister reedese Ida-Virumaa visiidi käigus saada selgust, mida teha, et siin piirkonnas vaktsineerimist kiirendada.

Kas te saite eelmisel reedel Ida-Virumaal ringi sõites veidi selgema pildi sellest, miks siin koroonavastane vaktsineerimine nii hästi ei edene nagu mujal Eestis?

Oli erisuguseid mõtteid selle kohta, miks ta ei edene ja kuidas seda paremini edendada. Näiteks üks mõte oli see, et idavirumaalased kuulavad väga hästi oma tööandjaid ja kui korraldada vaktsineerimist ettevõtete kaudu, saaks seda paremini teha. Praegune mure on ju selles, et püüame vaktsineerida vanemaealisi, kellest suur osa ei tööta. Aga kui me liigume edasi vaktsineeritavate vanuserühmadega, siis oleks see ehk hea võimalus.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles