Noored tahavad oma koolitööga teistele kasulikud olla

Sirle Sommer-Kalda
, ajakirjanik
Copy
Sisekaitseakadeemia kadett Artjom Võsu ja Jõhvi gümnasist Markus Rolitš teadsid varakult, et neist saavad korrakaitsjad. Markuse korraldatud sisekaitseakadeemia teemapäev inspireeris ka koolikaaslasi karjäärivalikutele mõtlema.
Sisekaitseakadeemia kadett Artjom Võsu ja Jõhvi gümnasist Markus Rolitš teadsid varakult, et neist saavad korrakaitsjad. Markuse korraldatud sisekaitseakadeemia teemapäev inspireeris ka koolikaaslasi karjäärivalikutele mõtlema. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Markus Rolitš korraldas kaasõpilastele Jõhvi gümnaasiumis sisekaitseakadeemia teemapäeva, Anett Marie Astok aga Toila valla heategevuslikud jõulukontserdid. Mõlemad tegid seda oma 11. klassi koolitööna, eelistades uurimusele midagi praktilist.

Markus Rolitš teab lapsest saadik, et tahab saada politseinikuks. Ta teab ka, et paljud kaasõpilased pole oma edasistes valikutes nii kindlad.

"Lootsin, et teemapäeval saavad õpilased teada midagi uut ja oskavad teha teadlikumaid valikuid. Mingi teema uurimine ei tundunud mulle huvitav. Mõtlesin, et teen midagi kasulikku," põhjendas ta praktilise töö valimist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles