Lumelinn pole üksnes lustimiseks, vaid kajastab ka päevakajalisi muresid

Sirle Sommer-Kalda
, ajakirjanik
Copy
Andres, Aleks ja Karmen Loite annavad sahaga traktorile viimast lihvi. Oma koduteed lahti lükkama ootavad nad päris sahka ega jõua alati ära oodata.
Andres, Aleks ja Karmen Loite annavad sahaga traktorile viimast lihvi. Oma koduteed lahti lükkama ootavad nad päris sahka ega jõua alati ära oodata. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Unikülas elav perekond Loite teab, mida tähendab end kodust välja kaevata. Pühapäeval välgutasid nad Maidlas labidaid, et lumehunnikust sahaga traktorit vormida. Sellega tuletasid nad vallavõimule meelde, et nemadki ootavad sahamehi oma koduteed lahti lükkama.

Maidla mõisakompleks täienes teist aastat lumelinnaga, mille kerkimisse andis oma osa 180 Lüganuse valla elanikku. Karmen ja Andres Loite koos poja Aleksiga osalesid kahe pere projektis, ehitades sahaga traktori, millest lumesaju ajal ikka ja jälle puudust tuntakse.

"Mõte osaleda lumelinna ehitamisel tuli teise pere emalt, lumekuju idee pakkus välja abikaasa," selgitas Karmen Loite. "Äge on tulla kodust välja ja teha midagi koos. Selliseid üritusi pole palju, kus tuleb suur osa rahvast kokku, nii noored kui vanad. Lumelinna ehitus on lõbus ettevõtmine," lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles