Kersti Kaljulaid: Eestile ei ole sõjalist ohtu

Sirle Sommer-Kalda
, ajakirjanik
Copy
Vabariigi aastapäeva eel Toila gümnaasiumis avatud ühiskonnaõpetuse tunni andnud president Kersti Kaljulaid tõdes, et NATO on alati võimeline kohanema selle olukorraga, mis parasjagu valitseb. "Ja me tõepoolest oleme selle pärast kaitstud."
Vabariigi aastapäeva eel Toila gümnaasiumis avatud ühiskonnaõpetuse tunni andnud president Kersti Kaljulaid tõdes, et NATO on alati võimeline kohanema selle olukorraga, mis parasjagu valitseb. "Ja me tõepoolest oleme selle pärast kaitstud." Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

President Kersti Kaljulaid andis Eesti sünnipäeva eel Toila gümnasistidele ühiskonnaõpetuse tunni ja vastas nende küsimustele, mis puudutasid Eesti julgeolekut, sõltuvust Vene gaasist, aga ka tema arvamust Vladimir Putinist.

Kas Eesti peaks praeguses olukorras kartma?

Eesti julgeolek praegu on kaitstud, Eestile ei ole mingisugust sõjalist ohtu. Me peame ise olema enesekindlad: NATO riike ei ole kunagi rünnatud. NATOga ei julge keegi mängida, sest NATO on oma lepingu üles ehitanud niimoodi, et kõikide liikmesriikide kaitse ja kaitstus on usutav siis ja ainult siis, kui tõepoolest kunagi selles ühtegi kopromissi ei tehta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles