Aleksei Naumkin − Jõhvi praeguse võimu värske valvenaaskel

Copy
Aleksei Naumkin on olnud nii Jõhvi vallavanem kui ka volikogu esimees. Praegu täidab ta aga volikogus esiopositsionääri rolli.
Aleksei Naumkin on olnud nii Jõhvi vallavanem kui ka volikogu esimees. Praegu täidab ta aga volikogus esiopositsionääri rolli. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Aleksei Naumkin on Jõhvi praeguse võimu kõige visam ja teravam torkija. Ta kogub mappi pabereid, mis näitavad tema hinnangul Jõhvi vallavõimu korruptsioonilõhnalisi tegusid. Naumkin on siiski odinetsluses alles kollanokk − naaberlinna Kohtla-Järve volikogus on Eduard Odinets opositsioonis naaskli rollis olnud veerand sajandit. Kuni eelmise suveni keerles Naumkin ise ligemale neli aastat Jõhvi võimukarussellil, jõudes olla nii vallavanem, volikogu esimees kui abivallavanem. Olles vahetanud Keskerakonna Jõhvi osakonna juhi kohal välja Martin Repinski, soovib temagi aasta pärast riigikogusse pääseda, õpib psühholoogiat ja teenib praegu leiba juristina.

Kas Putin on teie silmis kurjategija ja agressor, kes vallandas sõja võõral maal?

Ütleksin nii, et ma olen jurist ja harjunud mõtlema peaga ning tuginema oma järeldustes faktidele. Ma ei ole prokurör, et nimetada kedagi kurjategijaks. Täna [intervjuu on tehtud 8. märtsil] pole mul piisavalt informatsiooni järelduste tegemiseks. Ütlen, et ma olen sõja vastu ja inimelu on hindamatu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles