Sõjapõgenikust tantsupedagoog toob Kohtla-Järvele ukraina koloriiti

Irina Kiviselg
, ajakirjanik
Copy
Viimastel aastatel töötas Julia Rjazantseva Ukrainas elukutseliste artistidega. Kohtla-Järvel kulub tema kui ballettmeistri ja tantsupedagoogi kogemus ära nii väikesi kui suuri tantsuhuvilisi õpetades.
Viimastel aastatel töötas Julia Rjazantseva Ukrainas elukutseliste artistidega. Kohtla-Järvel kulub tema kui ballettmeistri ja tantsupedagoogi kogemus ära nii väikesi kui suuri tantsuhuvilisi õpetades. Foto: Erakogu

Kuu aega tagasi Ukrainast Eestisse saabunud ja Kohtla-Järve kultuurikeskuses tööle asunud noor tantsupedagoog Julia Rjazantseva kinnitab: Kohtla-Järve on just selline väike ja rahulik linnake, kuhu võikski elama jääda.

Julia tuli ühes perega Kohtla-Järvele Ukrainast Sjevjerodonetskist.

"See oli väga raske teekond: sõitsime Ukrainas kaks päeva läbi väikeste külade ja linnade, kusagilt kostis pidevalt tulistamist..." meenutab ta. "Jõudmaks sinna, kuhu rahuajal saab 15 minutiga, kulus meil kuus tundi. Ja mida kõike me läbi Venemaa sõites ära kuulama ei pidanud... Eesti piiril oli hoopis teistsugune suhtumine: meid võeti siin sõbralikult vastu, juhendati ja selgitati kõike."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles