NÄDALA KUJU Valeri Korb

Põhjarannik
Copy
Valeri Korb.
Valeri Korb. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Alates 1996. aasta sügisest, kui Valeri Korb taas Kohtla-Järvel võimule pääses, käis rohkem kui veerand sajandit selle linna juhtimises peaaegu kõik tema taktikepi järgi. Kombineerida ja laveerida tuli küll pidevalt, et erisuguste huvidega vajalikke inimesi oma mõju all hoida, kuid selles kunstis täiustus tema meisterlikkus üha.

Ent viimastel aastatel muutus sellise valitsemissüsteemi kooshoidmine aina keerukamaks. Mitmed kaasvõitlejad tunnistati kohtus korruptantideks. Elanike rahulolematus väljendus kesisemates häältesaakides. Läinud sügisel toimunud kohalikel valimistel ei saanudki Korbi seltskond nimega Keskerakond enam volikogus ainuvõimu. Aga selleski olukorras õnnestus tal veel kord teised üle kavaldada ja võimu juurde jääda.

Neljapäeval Kohtla-Järve volikogus peetud hääletus, kus Keskerakonna fraktsioon ise lõhki läks ning Korbi kauaaegsetele kaasvõitlejatele Ljudmila Jantšenkole ja Riina Ivanovale koht kätte näidati, tähistab ka Korbi epohhi lõppu Kohtla-Järvel.

Eh, ei oska need nooremad ikka asju ajada, võib Korb mõelda, arvestades, et ta on viimase poole aasta jooksul püüdnud oma rolle teistega jagada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles