Mitmenda põlve kokk Jana Kalinina-Ivanova armastab katsetada nii köögis kui elus

Irina Kiviselg
, ajakirjanik
Copy
Jõhvi restorani Beer House ellu äratama asunud Jana Kalinina-Ivanova teab: maitsev toit ja hea teenindus meelitavad külastajaid alati.
Jõhvi restorani Beer House ellu äratama asunud Jana Kalinina-Ivanova teab: maitsev toit ja hea teenindus meelitavad külastajaid alati. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Suve alguses Jõhvi restorani Beer House juhataja ja peakokana tööle asunud Jana Kalinina-Ivanova ütleb, et esimene supp, mille ta 8aastaselt ise keetis, osutus nii paksuks, et lusikas seisis seal sees lausa püsti. Ent vanemad, kes olid samuti elukutselised kokad, kiitsid ikka ning see innustas tedagi hiljem erialavalikut tehes kokandust õppima.

Süüa tahavad inimesed alati, maitsva roa valmistamine aga on omaette kunst, kus arengruumi on alati. Janale köögis katsetada meeldib.

"16aastaselt, kui põhikooli lõpetasin, ei teadnud ma, mida edasi teha. Isa ütles, et mine õpi kokaks − isegi kui sa sel erialal tööle ei hakka, siis vähemalt perel söödad kõhud täis," naerab ta. "Nii ma tegingi, seda enam, et köögis toimetamine on mulle alati meeldinud. Pealegi on meil ju terve kokkade dünastia − mu vanemad olid kokad ja vanaema samuti."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles