NÄDALA KUJU ⟩ Helen Sildna

Põhjarannik
Copy
Helen Sildna.
Helen Sildna. Foto: Ilja Smirnov / Põhjarannik

Viiendat aastat järjest festivali "Station Narva" korraldamist vedav Helen Sildna on osanud teha sellest sündmuse, mis annab põhjuse Narva tulla presidendile, poliitikutele, ametnikele ja kultuurihuvilistele mitmelt poolt Eestist.

Jah, kohalikke inimesi võiks loomulikult samuti rohkem kohal olla, aga seda festivali ei ole ka päris õige võrrelda mõne kohaliku suurasutuse rahvapeo või omavalitsuse kinni makstud populaarse bändi tasuta kontserdiga valla- või linnapäeval. Sildna sihib artistide valikuga teadlikult nõudlikumat maitset, mis samas avardab ka kultuuripilti. Igatahes Ukraina elektrofolgi bänd Onuka andis ühe võimsama live-kontserdi, mis Ida-Virumaal kunagi olnud. Paljud, kes kohal olid, kinnitavad seda.

Paralleelselt oma festivali huvide eest seismisega on Sildna kerkinud aga üheks Ida-Virumaa kultuurielu eestkõnelejaks, kes teab, millistele klahvidele vajutada, et tuua siinsed teemad ka riigis otsustajate teadvusesse ja tuua kasu maakonna mainele.

Narva volikogu esimehes Vladimir Žavoronkovis oli tunda siirast kergendust, kui ta kõneles festivali "Station Narva" avamisel, et lõpuks ometi pääseb Narva linn rambivalgusesse ka millegi muu kui tanki küsimusega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles