Vanglateenistuse juht Rait Kuuse tahaks türmis näha rohkem inimlikkust (1)

Sirle Sommer-Kalda
, ajakirjanik
Copy
Lukk vanast Tallinna vanglast, mida Rait Kuuse juhtis aastatel 2012-2014, on käinud temaga ka järgmistes ametites kaasas. "See on reaalselt üks välisvärava lukk, sümboolne suveniir, minu lahkumiskingitus."
Lukk vanast Tallinna vanglast, mida Rait Kuuse juhtis aastatel 2012-2014, on käinud temaga ka järgmistes ametites kaasas. "See on reaalselt üks välisvärava lukk, sümboolne suveniir, minu lahkumiskingitus." Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Justiitsministeeriumi vanglate asekantsler Rait Kuuse usub inimlikkusse. "Jah, oleme alati valmis ka jõuga reageerima, aga tahaks jõuda ikkagi sinna, kus meie peamine arsenal on sõnad," kirjeldab ta nüüdisaegset vanglatööd.

Vanglateenistus, mida juhite, kolis peaaegu kümme aastat tagasi Jõhvi. 2019. aastal liikus maakonda ka vanglatööstuse peakontor, aga siinset tööturgu mõjutab ikkagi kõige rohkem Viru vangla, mille mehitamisega on kogu aeg raskusi. Kuidas püüate endale häid inimesi saada?

Jah, vanglate osakond oma 30 töökohaga pole midagi võrreldes üle 300 töökohaga Viru vanglaga. Meil on praegu valvuritest ja kontaktisikutest-inspektoritest puudus, üksjagu konkursse on üleval. Meie nõudmised on küllalt kõrged, samas maksame Virumaal täiesti adekvaatset, isegi kõrget töötasu. Oleme siiani ca kolmandiku rohkem maksnud kui mujal. Alustava valvuri palk on 1900 eurot.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles