Andres Jõesaar: eestlased on ajakirjanduse usku

Ago Gaškov
, ajakirjanik
Copy
Andres Jõesaar on juhtinud mitmeid Eesti telekanaleid, olnud meediaõppejõud ülikoolides ning osalenud meediapoliitika kujundamisel Euroopa Nõukogus.
Andres Jõesaar on juhtinud mitmeid Eesti telekanaleid, olnud meediaõppejõud ülikoolides ning osalenud meediapoliitika kujundamisel Euroopa Nõukogus. Foto: Eero Vabamägi / Scanpix

Kultuuriministeeriumi meedianõunik Andres Jõesaar tõdeb, et vajadus informatsiooni järele ja huvi erinevaid meediakanaleid jälgida on suurenenud kõigis Euroopa maades, eriti nendes, mis on lähemal Venemaale ja sõjakoldele. Eestis teevad meediakanalid head tööd ja nende usaldusväärsus on kõrge.

Andres Jõesaar, teil kui kultuuriministeeriumi meedianõunikul peaks olema väga hea ülevaade sellest, mida Eesti inimesed, nii eestlased kui ka mitte-eestlased, vaatavad, kuulavad ja loevad ning kuidas sõda, mida peetakse Ukrainas, on nende kuulamis- ja vaatamisharjumusi mõjutanud. Eriti arvestades seda, et mitte-eestlased ei saa enam väga lihtsalt ligi oma harjunud kanalitele.

Sõda on mõjutanud meie kõigi, mitte ainult vene keelt kõneleva auditooriumi kuulamise või vaatamise harjumusi. Ja mitte ainult Eestis, kõikjal Euroopas on sõda üsna oluliselt suurendanud inimeste huvi. Vajadus informatsiooni kättesaadavuse järele ja huvi meediakanaleid jälgida on suurenenud kõigis Euroopa maades, eriti nendes, mis on lähemal Venemaale ja sõjakoldele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles