Soome ajakirjanik kutsub oma rahvuskaaslasi Alutagusemaad ja pankrannikut avastama

Sirle Sommer-Kalda
, ajakirjanik
Copy
"Proovisin raamatus näidata soomlase vaatevinklist Eesti loodust, et Eesti on nii lähedal, aga ikkagi nii teistsugune, põnev ja eksootiline," ütleb vabakutseline ajakirjanik ja loodusgiid Mikko Virta.
"Proovisin raamatus näidata soomlase vaatevinklist Eesti loodust, et Eesti on nii lähedal, aga ikkagi nii teistsugune, põnev ja eksootiline," ütleb vabakutseline ajakirjanik ja loodusgiid Mikko Virta. Foto: Marie Soosaar

"Julgustan soomlasi midagi uut proovima," ütleb ajakirjanik ja loodusgiid Mikko Virta, kes rääkis eelmisel nädalavahetusel "Matkamessil" Eesti loodusest ja oma Eesti looduse raamatust, mis tutvustab ka Alutagusemaad ja pankrannikut. "Soome looduses sellist elamust ja kogemust ei saa," kinnitab ta.

Raamat "Luontoretkelle Viroon" annab soomlastele hea ülevaate ka Ida-Virumaa loodusest. Mis teid isiklikult siin köidab?

Raamatus on hästi palju Ida-Virumaast. Ida-Eesti osa hakkab pihta Alutaguse rahvuspargiga. Ma olen andnud Soomes oma raamatu kohta päris palju intervjuusid ja iga kord Alutaguse välja toonud, kuna see on minule nii huvitav ja mitmekesine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles