Tatjana Ivuškina: "Pisarad hädas ei aita, tuleb tegutseda" (1)

Irina Kiviselg
, ajakirjanik
Copy
Tatjana Ivuškina kannab meeleldi rahvarõivaid. Sellel fotol on tal seljas tänapäevased, kuid autentsete lõigete järgi õmmeldud Ukraina rahvariided, mis maksavad ligikaudu 1000 eurot. Ja need ei ole veel kõige kallimad. Kõik tikandid neil rõivastel on tehtud käsitsi.
Tatjana Ivuškina kannab meeleldi rahvarõivaid. Sellel fotol on tal seljas tänapäevased, kuid autentsete lõigete järgi õmmeldud Ukraina rahvariided, mis maksavad ligikaudu 1000 eurot. Ja need ei ole veel kõige kallimad. Kõik tikandid neil rõivastel on tehtud käsitsi. Foto: Erakogu

Ukraina kaasmaalus Dva Koljorõ tähistab tänavu oma kümnendat aastapäeva. Selle juhi Tatjana Ivuškina sõnul oli möödunud aasta neile väga raske ja tegelda tuli peamiselt põgenike abistamisega. Nüüdseks on olukord tema kinnitusel rahulikum ning muuseumis toimub rohkelt näitusi, kontserte ja muid üritusi, tänu millele tuntakse Kohtla-Järve ukrainlasi kaevurilinnast kaugemalgi.

Peagi möödub aasta ajast, mil Ukraina muuseumist sai ka teie elukoht, sest mullu kevadel andsite oma korteri sõjapõgenike käsutusse. Veel hiljuti said muuseumist ajutist varjupaika paljud sõja eest põgenenud ukrainlased. Nüüdseks on humanitaarabi kastide virnad siit kadunud ja ekspositsioonid oma kohtadele naasnud. Kas olukord on praegu rahulikum?

Oleneb sellest, kust kandist vaadata. Rahulik ei ole, sest sõjategevus jätkub ja inimesed kannatavad − kodumaalt tuleb vähe häid uudiseid.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles