Toiduliidu juht: "Inimesed suhtuvad toitu kahepalgeliselt"

Sirle Sommer-Kalda
, ajakirjanik
Copy
"Eesti toit on mulle väga südamelähedane," tunnistab Sirje Potisepp. "Ja mina olen selle suuna pooldaja, et absoluutselt kõike võib süüa. Aga toituma peab mõõdukalt − ei pea kõhtu ajama punni −, tasakaalustatult, et rasvad, valgud ja süsivesikud oleksid balansis, ning mitmekesiselt. Vähem suhkrut ja soola. Iga kord, kui ma söön magusat, mõtlen, et homme söön siis vähem. Võib-olla. Ja mina soovitan ikka liikuda. Minu kepikõnniring on seitse kilomeetrit, millest poole jooksen ja poole kõnnin. Pärast veel 30-40 minutit välijõusaalis. Mind ei ole kunagi pidanud sundima õue," avab toiduliidu juht oma hea vormi tagamaid.
"Eesti toit on mulle väga südamelähedane," tunnistab Sirje Potisepp. "Ja mina olen selle suuna pooldaja, et absoluutselt kõike võib süüa. Aga toituma peab mõõdukalt − ei pea kõhtu ajama punni −, tasakaalustatult, et rasvad, valgud ja süsivesikud oleksid balansis, ning mitmekesiselt. Vähem suhkrut ja soola. Iga kord, kui ma söön magusat, mõtlen, et homme söön siis vähem. Võib-olla. Ja mina soovitan ikka liikuda. Minu kepikõnniring on seitse kilomeetrit, millest poole jooksen ja poole kõnnin. Pärast veel 30-40 minutit välijõusaalis. Mind ei ole kunagi pidanud sundima õue," avab toiduliidu juht oma hea vormi tagamaid. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

"Inimesed on kahepalgelised kahes asjas: Eesti toidu ostmises ja keskkonnateemas," leiab toiduliidu juhataja Sirje Potisepp.

"Räägime, et oi, kuidas me Eesti toitu ostame, ja siis läheme poodi ning võtame alumiselt riiulilt kõige odavamaid importtooteid. Ja teine on keskkonnateema, mis meile nii hullusti korda läheb. Tuhkagi, kui ei viitsi isegi prügi sorteerida!" põrutab ta.

Eesti toiduainetööstuse huve esindades seisab Sirje Potisepp kirglikult Eesti toidu eest. Samas mõistab ta tarbijaid, kes on hinges Eesti toidu usku, aga meeletus hinnarallis sellele truudust murravad. Küll on ta nördinud valitsuse peale, kes kodumaistele toidutootjatele appi ei tule.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles