Virmalistekütid öösiti ei maga

Irina Kiviselg
, ajakirjanik
Copy
Andrei Nikitini sõnul on fotograafile tähtsad nii rõõm edukalt jäädvustatud hetkedest kui ka näitusekülastajate emotsioonid.
Andrei Nikitini sõnul on fotograafile tähtsad nii rõõm edukalt jäädvustatud hetkedest kui ka näitusekülastajate emotsioonid. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Virmaliste ja tähistaeva teemalise Facebooki grupi liikmed on kokku pannud fotonäituse "Virmalised Eestimaal". See on juba väljas olnud Tartus ja Narvas ning ehib nüüd ka Kohtla-Järve kultuurikeskuse seinu. Publikult rohkelt vaimustunud vastukaja pälvinud loodusfotosid saab Kohtla-Järvel vaadata vähemalt kuu aega.

Üks näituse autoreist on Narva fotograaf Andrei Nikitin, kes on öösiti pildistamas käinud juba ligi viis aastat. Ta rõhutab, et ehkki tema enda tehtud fotodest piisaks mitme isikunäituse tarbeks, tahtis ta tutvustada ka oma kolleegide töid − Eestis on välja kujunenud oma kogukond, kuhu ainuüksi idavirukaid kuulub kümmekond.

"Näitust aitas korraldada Narva mittetulundusühing Autori Foto. Siin on väljas kolmkümmend fotot, mis on tehtud eri aegadel ja Eesti eri paigus, kuid suurem osa siiski Ida-Virumaal," räägib Andrei.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles