Voka Tuba tõmbab rahva koduseinte vahelt ja nutimaailmast välja

Sirle Sommer-Kalda
, ajakirjanik
Copy
Bao kuklite töötoas said käed jahuseks nii suured kui ka väikesed. Osalejad veendusid, et Hiina köögist pärit maitsvad ampsud valmivad imelihtsalt, eriti kui kokata mõnusas seltskonnas.
Bao kuklite töötoas said käed jahuseks nii suured kui ka väikesed. Osalejad veendusid, et Hiina köögist pärit maitsvad ampsud valmivad imelihtsalt, eriti kui kokata mõnusas seltskonnas. Foto: Sirle Sommer-Kalda / Põhjarannik

Voka Toas valmisid pühapäeval Hiina köögist pärit bao kuklid, aga kogukonnaköögis ei kavatseta piirduda ainult võõramaise kokakunstiga. Näiteks soovivad noored õppida vanemalt põlvkonnalt hoidistamist. "Koos teeme, koos naudime," võttis Evelin Kruusalu kokku Voka Toa filosoofia.

Avar köök on kolmest toast koosneva ja märtsis uksed avanud Voka Toa kõige tagumine ruum, aga kahtlemata kogukonna kokkusaamise kobara süda. Pühapäeval kutsusid Voka Toa asutajad Evelin Kruusalu ja Germo Saar toiduhuvilised bao kuklite töötuppa.

"Olen pikemat aega bao kukli pilte vaadates vesistanud, aga esimest korda sain seda proovida veebruaris Belgias. See oli nii hea, et koju jõudes otsisin retsepti ja proovisin teha. Kuna kuklid tulid imelihtsalt välja ja meie piirkonnas toitlustusasutused neid ei paku, mõtlesin, et annan oma teadmised edasi. Inimesed saavad siis ise neid kodus teha," rääkis Evelin, lisades, et on suur toidunautleja ja köögis katsetaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles