Savva Novikov võitis noorte olümpiafestivalil medali

Põhjarannik
Copy
Pronksmedali üle rõõmustav Savva Novikov võttis pärast jooksu Maribori staadionil sinimustvalge õlgadele.
Pronksmedali üle rõõmustav Savva Novikov võttis pärast jooksu Maribori staadionil sinimustvalge õlgadele. Foto: Olen Olümpiafänn / EOK

Jõhvi noormees Savva Novikov võitis  Sloveenias Euroopa noorte olümpiafestivalil 400 meetri tõkkejooksus isikliku rekordiga pronksmedali.

Novikov jooksis isiklikuks rekordiks aja 53,06. Olümpiafestivalil parandas ta oma isiklikku rekordit rohkem kui kahe sekundi võrra. Tema teekond medalini oli dramaatiline. 

Novikov pääses 400 meetri tõkkejooksus  finaali tänu võimalusele joosta eeljooks uuesti.

16aastane Novikov läbis esimeses eeljooksus distantsi ajaga 55,56, mis oli 17 osaleja seas 13. tulemus. Kaheksa parema osalusel peetavasse finaali jõudmiseks tulnuks olla 1,27 sekundit kiirem.

Eesti koondis esitas aga protesti, kuna üks konkurentidest riivas vihmasajus toimunud jooksus Novikovi tõket, mistõttu kaotas ta rütmi ja aega. Kohtunikud andsid kolmapäeval Novilkovile võimaluse üksinda uuesti eeljooks joosta ja ta tegi seda hiilgavalt. Aeg 53,60 viis Novikov finaali ja on tema senisest isiklikust rekordist, mille ta püsitaas hiljuti Leedus, ligemale poolteist sekundit parem. 

Novikov stardib olümpiafestivalil laupäeval ka  Eesti neliku koosseisus 4x400 meetri teatejooksus.

Savva Novikov hakkas kergejõustikuga tegelema Jõhvi klubis Visa Viktor Predbannikovi juhendamisel. Pärast Jõhvi põhikooli lõpetamist siirdus ta õppima ja treenima Tallinna Audentese spordigümnaasiumisse, kus tema treener on endine kümnevõistleja Andrei Nazarov.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles