Kohtla-Järve vanalinna koolil oli eriline aura, mis kutsus paljusid sinna tagasi õpetajaks

Erik Gamzejev
Copy
1. oktoobril toimunud ekskursioonil vanasse koolimajja osales ligikaudu poolsada huvilist. See võis olla viimane suurem ühiskülastus.
1. oktoobril toimunud ekskursioonil vanasse koolimajja osales ligikaudu poolsada huvilist. See võis olla viimane suurem ühiskülastus. Foto: Erik Gamzejev / Põhjarannik

Paljud nendest, kes õppisid Kohtla-Järve vanalinna koolis, valisid õpetaja kutse. Mitmed neist meenutasid seda ka 1. oktoobril vanas koolimajas toimunud ekskursioonil, mis võib jääda üheks viimaseks, sest 1939. aastal Anton Soansi projekti järgi valminud tolle aja Eesti kõige moodsam koolimaja laguneb ja seal sees liikumine ei ole igal pool enam ohutu.

Ülla Toomjärv rääkis, et on Kohtla-Järve eesti kooliga seotud olnud koguni 68 aastat. Ta meenutas, kuidas esimeses klassis oli tal klassijuhataja väga nõudlik ja samas sõbralik õpetaja Johanna Treufeld. "Ta nõudis ilusat käekirja. Püüdsin seda väga jälgida. Kui mul kord kiri viltu läks, tõmbasin vihikust selle lehe välja. Selle eest kutsuti ema kooli. Kui ma aga neljandas klassi käies kaotasin oma ema, ütles seesama õpetaja mulle: "Kallis laps, elame üle, sul on hea isa!""

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles