INTERVJUU Martin Helme: kodumaist põlevkivitööstust tuleb kaitsta päriselust irdunud roheaktivismi eest (7)

Erik Gamzejev
Copy
Martin Helme ütleb, et on elu lõpuni uhke neli aastat tagasi rahandusministrina Jüri Ratase valitsuses tehtud otsuste üle ehitada Auveresse uus õlitehas ja kohustada tagama põlevkivijaamades vähemalt 1000megavatine võimsusvaru.
Martin Helme ütleb, et on elu lõpuni uhke neli aastat tagasi rahandusministrina Jüri Ratase valitsuses tehtud otsuste üle ehitada Auveresse uus õlitehas ja kohustada tagama põlevkivijaamades vähemalt 1000megavatine võimsusvaru. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Eesti põlevkivitööstust tuleb kaitsta roheaktivistide hävitustöö eest, ütleb EKRE esimees Martin Helme, kes käis sel nädalal koos oma riigikogu fraktsioonikaaslastega kaemas nii Eesti Energia põlevkivitööstust Auveres kui ka Viru Keemia Grupi õlitehaseid Kohtla-Järvel. "Meie sõnum siin kohapeal on: vastu tuleb pidada, see hullus läheb üle," ütles Helme neljapäeva õhtul tehtud intervjuus.

Olete olnud varem rahandusministrina ka Eesti Energia üldkoosoleku rollis. Millist uut teadmist tõi teile neljapäevane külaskäik Auveresse, kus on nii õlitehased kui ka elektrijaamad?

Minule on kindlasti need teemad tuttavad. Aga seekord olid kaasas peaaegu kõik meie fraktsiooni liikmed. Neil, kes polnud kunagi varem käinud suures õlitehases või elektrijaamas ja polnud ka kursis üldiste arvudega, kui palju toodetakse, millised hinnad on, mis asi on CO2 kvoot, kui suured on keskkonnatasud, oli küll väga huvitav. Inimesed, kes muidu istuvad näiteks kultuurikomisjonis või õiguskomisjonis, ei ole kindlasti asjadega nii hästi kursis.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles