Aljona Kordontšuk − rahutust noorest hingest Narva koolijuhiks

Ilja Smirnov
Copy
Aljona Kordontšuk Sinimäe koolis paar nädalat enne Narva tööle minekut.
Aljona Kordontšuk Sinimäe koolis paar nädalat enne Narva tööle minekut. Foto: Ilja Smirnov / Põhjarannik

Paljusid narvalasi − ja mitte ainult − rõõmustas hiljuti uudis, et Narva Vanalinna põhikooli uueks juhiks saab 29. jaanuarist Aljona Kordontšuk. Arvestades haridusstruktuuri üldist jäikust, on Kordontšuki asumine Vanalinna kooli etteotsa kui sõõm värsket õhku. Ta on alati nii ise uskunud kui ka teisi veennud, et ajast ja arust on stereotüüp, nagu poleks Narva energilistele inimestele sobiv koht. Oma elu jooksul on ta ise korduvalt kodulinnast lahkunud, kuid ikka ja jälle siia tagasi tulnud.

Meie kauaaegsed lugejad ehk mäletavad, et kuus aastat tagasi, kui teist Narva eesti keele maja esimene juht sai, oli teie nimi Jelena, nüüd aga olete Aljona. Miks?

Olen olnud Aljona sünnist saati. Mu vanemad tahtsid mind just selle nimega registreerida, ent neil ei lubatud seda teha. Elus olen alati olnud Aljona, dokumentide järgi aga Jelena. See muutus ajapikku ebamugavaks ja 2018. aastal muutsin oma ametliku nime ära. Ühe Jõhvi ametniku sõnul on see levinud praktika, et Jelenadest lõpuks Aljonad saavad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles