150aastase Narva eesti seltsi videvikuõhtud mööduvad näputööd tehes kiiremini

Sirle Sommer-Kalda
, ajakirjanik
Copy
Pimedatel talveõhtutel ja eriti libedaga käivad koos kudumas ja heegeldamas pigem nooremad naised; eakad ei riski kodust välja tulla.
Pimedatel talveõhtutel ja eriti libedaga käivad koos kudumas ja heegeldamas pigem nooremad naised; eakad ei riski kodust välja tulla. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Kui hea tervise juures on tänavu 150aastaseks saav Narva eesti selts? Arvestades näputöö kogust, mida seltsi naised on viimastel aastatel heategevuseks teinud, on väärikas eas seltsi tervis väga hea.

Ideedest, mida võiks koos kududa või heegeldada, ei teki puudust kunagi. Näiteks teisipäeva õhtul tuleb jutuks Kudujate Koopiaklubi üleskutse, et Eesti inimesed kannaksid vabariigi sünnipäeval rahvuslike mustritega villaseid kirikindaid. Loomulikult lähevad ka Narva naised selle üleskutsega kaasa.

Teiseks on praegu päevakorral sallid. Narva eesti seltsi tantsurühm Värtnad sätib veebruaris Kohtla-Nõmmele talvisele tantsupeole − talvepilgarile. Soe sall kulub talvepäeval jalga keerutades marjaks ära.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles