Prantsuse suursaadik: "Inimestele, kes tulevad teisest Euroopa otsast, tundub Narva müütilise paigana"

Sirle Sommer-Kalda
, ajakirjanik
Copy
Emmanuel Mignot jälgib huviga tuumaenergia diskussiooni Eestis. Alates 1990ndatest saadakse 75% Prantsusmaa elektrienergiast tänu tuumaenergiale ja Prantsuse elekter on üks odavamaid Euroopas. "Tuumaenergiaga seonduvaid otsuseid ei tohi teha kiirustades ja emotsiooni pinnalt," rõhutas Prantsuse suursaadik.
Emmanuel Mignot jälgib huviga tuumaenergia diskussiooni Eestis. Alates 1990ndatest saadakse 75% Prantsusmaa elektrienergiast tänu tuumaenergiale ja Prantsuse elekter on üks odavamaid Euroopas. "Tuumaenergiaga seonduvaid otsuseid ei tohi teha kiirustades ja emotsiooni pinnalt," rõhutas Prantsuse suursaadik. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Kaks päeva Ida-Virus viibinud Prantsusmaa suursaadik Emmanuel Mignot külastas muu hulgas kutsehariduskeskust ja tegi ettepaneku, et Prantsuse rahvuspüha tähistamisel võiksid siinsed ametikooli õpilased teha osa toitlustusest. "See oleks palju huvitavam kui tavaline catering mõnest Tallinna hotellist."

Olete olnud Prantsuse suursaadik Eestis peaaegu pool aastat. Kas Ida-Virumaaga tegite esimest korda tutvust ja mis teid siin eeskätt huvitas?

Tõepoolest, tulin siia juuli lõpus, aga ma pole kõikidesse Eesti piirkondadesse veel jõudnud. Tartus olen käinud juba viis korda, aga Ida-Virumaal olin esimest korda. Enamiku ajast veedan Tallinnas ja mõtlesin, et Ida-Virumaa on see koht, kuhu ma nüüd tahan tulla. Inimestele, kes tulevad teisest Euroopa otsast, tundub Narva müütilise paigana.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles