Kohtla-Järve korteriühistud ei rutta KredExi renoveerimistoetust taotlema

Irina Kiviselg
, ajakirjanik
Copy
Uue tänava majad on väga vanad, kuid majahaldurite meelest ei ole neid võimalik praegu täielikult renoveerida. Ka majade perspektiiv on esialgu ebaselge.
Uue tänava majad on väga vanad, kuid majahaldurite meelest ei ole neid võimalik praegu täielikult renoveerida. Ka majade perspektiiv on esialgu ebaselge. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Eelmisel nädalal avanes KredExi järjekordne toetusvoor korterelamute renoveerimistoetuse taotlemiseks. Ehkki pakutava toetuse suurus on eelkõige Ida-Virumaal kõvasti kasvanud, suhtuvad Kohtla-Järve ühistud sellesse üldiselt skeptiliselt ega kiirusta seda taotlema.

"Mis renoveerimisest me räägime, kui me ei tea oma maja perspektiivi?" ütleb KÜ Sinivoore 13 esimees Jelena Mutonen. "On ju teada, et Lõuna mikrorajooni endise kaevanduse territooriumile ehitatud majad vajuvad aegamisi. Võtame tohutu pangalaenu, teeme maja korda, aga probleem jääb. Ootame riigilt lubatud abi selle põhiprobleemi lahendamisel. Enne kui midagi kardinaalset ette võtta, peab olema kindel, et maja 20-30 aasta pärast lammutamisele ei lähe."

Teiseks on Mutoneni sõnul paljudes Kohtla-Järve majades alternatiivküttega korterid, KredExi tingimused aga nõuavad täielikku üleminekut ühtsele süsteemile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles