Tamsalu ja Neeruti "kolivad" pühapäeval Ida-Virumaale

Erik Gamzejev
Copy
Kolm nädalat tagasi sõideti Pannjärvel Alutaguse maratoni enam kui -15kraadises pakases. Nüüd samas kohas toimuval Tamsalu-Neeruti-nimelisel suusasõidul tasub osalejatel arvestada viie plusskraadiga.
Kolm nädalat tagasi sõideti Pannjärvel Alutaguse maratoni enam kui -15kraadises pakases. Nüüd samas kohas toimuval Tamsalu-Neeruti-nimelisel suusasõidul tasub osalejatel arvestada viie plusskraadiga. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Need, kes sätivad end eeloleval pühapäeval Tamsalu-Neeruti suusamaratonile, peavad suunduma mitte Lääne-Virumaale, vaid tulema itta Pannjärvele, mis on veebruarilõpu soojalaines Eestis veel üks väheseid paiku, kus suusatada on võimalik.

Tamsalu-Neeruti maraton kolib lumeotsingutel Ida-Virumaale juba teist korda, ka 2018. aastal sundis seda tegema lumepuudus.

Maratoni peakorraldaja Vahur Leemets ütles, et Pannjärvel on võimalik teha 11 kilomeetri pikkune ring, mida põhidistantsil osalejad läbivad vabatehnikas kolm korda. "Suurem osa sellest rajast on sõidukorras, kuid on üksikuid kohti, mis on lagedama koha peal ja nõlvadel, kus lumi kiiresti sulab," ütles ta, lisades, et neis kohtades tuleb teha maratonieelsetel päevadel veel labidaga tööd, et lund mustale maapinnale puistata. Leemets tunnustas hea töö eest Pannjärve tervisespordikeskuse rajameistreid eesotsas Ülo Ahuga.

Kui lumi peaks väga kiiresti sulama, on kaalumisel ka plaan B viia maraton läbi 8kilomeetrisel ringil. Ilmateenistuse teatel on nädalavahetusel päeval Pannjärve kandis oodata 4-5 soojakraadi.

Kolmapäevase seisuga oli maratonile end kirja pannud üle 350 osaleja. Teiste seas ka Kiviõlist pärit Tatjana Mannima, kes on 44aastasena näidanud sel talvel, et kuulub Eestis jätkuvalt naiste pikamaasuusatamise paremate sekka. Viimati võitis ta läinud nädalavahetusel Tallinna maratoni, edestades lähimat konkurenti rohkem kui kuue minutiga. Seni sõidetud neljast Estoloppeti maratonist on Mannima võitnud kaks ja olnud korra teine ja korra kolmas ning kannab üldarvestuse kollast liidrisärki.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles