Kiviõli kirbukas taaskasutab teise ringi asjad viimse jupini ära

Külli Kriis
, ajakirjanik
Copy
Kristina Tammiksaar ja Melika Tali tegelevad kirbuka lahtioleku ajal kõige ehedama taaskasutusega: koovad ja heegeldavad lõngajääkidest uusi asju.
Kristina Tammiksaar ja Melika Tali tegelevad kirbuka lahtioleku ajal kõige ehedama taaskasutusega: koovad ja heegeldavad lõngajääkidest uusi asju. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Taaskasutus ei ole üksnes kasutatud korralike asjade müümine, vaid ka vähem korralike jaoks tuleb otsida võimalusi, kuidas neid saab ära kasutada.

"Taaskasutus ja heategevus on mulle juba aastaid südamelähedased olnud," ütleb Kiviõlis teist aastat kirbuka ja värkstoaga majandav Kristina Tammiksaar.

Sellelaadse kaupluse avamisele mõtles ta juba Tallinnas elades, tegudeni jõudis alles mõni aasta pärast Kiviõlisse kolimist. Pidas algul ise pisikest taaskasutuspoodi, kuni selgus, et taaskasutuse edendamisest huvituvad Lüganuse vallas teisedki, sealhulgas vallavalitsuse inimesed. Viimased olid valmis kirbukale Kiviõlis soodsalt ruume pakkuma ning koostöös Laila Meistriga sündis MTÜ Lüganuse Valla Värkstoad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles