INTERVJUU Kohtla-Järve abilinnapea kultuuri alal tunnistab, et Eesti kultuur on tema jaoks tume maa (22)

Erik Gamzejev
Copy
Deniss Šalkauskasest sai mullu novembri lõpus suure üllatusena Kohtla-Järve abilinnapea kultuuri ja hariduse alal. Tema ametnikukarjääri pikkuseks jääb vähem kui pool aastat, sest ta ei osanud arvata, et seda ei saa tippspordiga ühitada.
Deniss Šalkauskasest sai mullu novembri lõpus suure üllatusena Kohtla-Järve abilinnapea kultuuri ja hariduse alal. Tema ametnikukarjääri pikkuseks jääb vähem kui pool aastat, sest ta ei osanud arvata, et seda ei saa tippspordiga ühitada. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Ligemale viis kuud Kohtla-Järve abilinnapea kultuuri ja hariduse vallas olnud Eesti üks paremaid keskmaajooksjaid Deniss Šalkauskas tunnistab ausalt, et ei tea Eesti kultuurist suurt midagi, kuid leiab siiski, et selles ametis oldud aega ei ole tal põhjust kahetseda, sest sai väärt kogemuse, millest on edasises elus kasu. Lähiaastatel tahab ta aga pühenduda jooksjana tippu jõudmisele, sest tippsportlasele on antud selleks lühike aeg.

Kuidas muutus teie elukorraldus, kui ühel hetkel eelmise aasta novembri lõpus polnud te enam kehalise kasvatuse õpetaja ja treener, vaid võtsite koha sisse Kohtla-Järve abilinnapea kabinetis?

Ausalt, ma ei oodanud, et abilinnapeal on selline koormus ja tuleb elustiili muuta. Sain ka koolis töötades aru, et õpetaja ei ole sa ainult koolis, vaid igal pool, kus liigud. Abilinnapeana tuleb sellega aga veelgi rohkem arvestada. Pean käituma vastavalt sellele ametikohale.

Kommentaarid (22)
Copy
Tagasi üles