Kõrtsi talu pererahvas viis Ida-Virumaa Eesti veinikaardile

Külli Kriis
, ajakirjanik
Copy
Katrin Juuse ja Margus Rajas end suurteks veinitarbijateks ei arva: ehk kord-paar nädalas võetakse õhtusöögi kõrvale klaasike, mõni nädal jääb üldse vahele. Aga kui juba, siis kindlasti oma veini.
Katrin Juuse ja Margus Rajas end suurteks veinitarbijateks ei arva: ehk kord-paar nädalas võetakse õhtusöögi kõrvale klaasike, mõni nädal jääb üldse vahele. Aga kui juba, siis kindlasti oma veini. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Kodutalu köögis marjaveinidega katsetamisest kasvas välja Ida-Virumaa esimene veinitalu ning eelmise aasta juulist tohib OÜ RaJuVe oma tooteid ka müüa.

Alutagusel Sälliku külas asuv Kõrtsi talu sai nime kunagi ammu lähikonnas tegutsenud kõrtsi järgi. Kus see täpsemalt asus, ei tea keegi, sest säilinud pole ei pildimaterjali ega vundamendijäänuseid.

Nüüd sobib see nimi venitootmisega tegelema hakanud talule väga hästi. Veel paremini sobib siis, kui sajandivahetusel tee ääres tegutsenud Sälliku baari hoone oma poeks ehitatakse ja seal ka kohaliku veini mekkimise võimalus tekib.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles