Sisevete festival stardib Vasknarvast Liis Lemsalu kontserdiga

Põhjarannik
Copy
Laupäeva õhtul esineb Liis Lemsalu Vasknarva sadamas.
Laupäeva õhtul esineb Liis Lemsalu Vasknarva sadamas. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Laupäeval kell 17 saab Vasknarvast vägeva peoga alguse 12 päeva kestev sisevete festival, mis kulgeb Peipsi põhjarannikult Võrtsjärve lõunapoolsesse ossa.

Festivali avasündmusel laupäeval, 29. juunil Vasknarva sadamas annab kontserdi Liis Lemsalu trio.

Lisaks temale esinevad ka Ida-Virumaa kantribänd Detail, Tammiku naisrahvatantsurühm, segarahvatantsurühm Sigin-Sagin, Iisaku segakoor, Alutaguse rahvamuusikud ja Mustvee naisansambel Nadežda.

Lastele pakutakse võimalust sõita tõllaga. Tegutsevad Iisaku muuseumi käsitöötoad, proovida saab mõlasurfi. Kasulikku teavet jagavad keskkonnaamet ja Eesti Punane Rist.

Põhja-Peipsi Köögi Suitsu Stuudio pakub suitsukala ja näpukala, toitlustajate seas on ka Lammas ja Roos ning Kene Catering. Sälliku külas tegutsev osaühing RaJuVe pakub kohalikke marjaveine. Festival lähtub keskkonnasäästlikust põhimõttest VONK (võta oma nõud kaasa).

Sisevete festivali eesmärk on tutvustada Eesti kahte suuremat järve: Peipsi järve ja Võrtsjärve, mida ühendab Emajõgi. Festivalile on oodatud nii veesõiduhuvilised kui ka need, kes eelistavad nautida sadamates kultuuri, maitsta piirkondadele omaseid hõrgutisi ning saada uusi teadmisi.

Kokku läbib festival 18 sadamat, alustades Vasknarvaga Peipsil ning lõpetades Linaski sadamaga Võrtsjärvel. Pärast Vasknarvat on järgmine peatuspaik pühapäeval, 30. juunil Mustvee sadamas, kus peaesineja on Stefan.

Oma paadi või muu alusega veesõiduhuvilised saavad ühineda ajalooliste laevadega, mis sõidavad festivali eesotsas: lodi Peipsil ning kale Võrtsjärvel. Oma paadiga osalemine on tasuta, kuid selleks tuleb end ette registreerida.

Tagasi üles