KAUNIS KODU Perekond Kiik on loonud jõe äärde maapealse paradiisi

Sirle Sommer-Kalda
, ajakirjanik
Copy
Perenaine Piret Kiik räägib hindajatele, et kõigepealt remonditi vana talumaja ja siis võeti ette haljastus, millele on pühendatud umbes viisteist aastat. Maakondlik hindamiskomisjon oli seekord mehisem kui tavaliselt, selles lõid esimest korda kaasa Kohtla-Järve linnapea Henri Kaselo ja Jõhvi abivallavanem Ilmar Aun. Kogenud hindajatest on pildil Alutaguse valla arendusspetsialist Piret Anvelt (vasakul) ning Toila vallavara- ja heakorraspetsialist Signe Müür. Kauneid kodusid hindas veel Lüganuse vallavalitsuse arengu- ja planeerimisteenistuse juht Anu Horn.
Perenaine Piret Kiik räägib hindajatele, et kõigepealt remonditi vana talumaja ja siis võeti ette haljastus, millele on pühendatud umbes viisteist aastat. Maakondlik hindamiskomisjon oli seekord mehisem kui tavaliselt, selles lõid esimest korda kaasa Kohtla-Järve linnapea Henri Kaselo ja Jõhvi abivallavanem Ilmar Aun. Kogenud hindajatest on pildil Alutaguse valla arendusspetsialist Piret Anvelt (vasakul) ning Toila vallavara- ja heakorraspetsialist Signe Müür. Kauneid kodusid hindas veel Lüganuse vallavalitsuse arengu- ja planeerimisteenistuse juht Anu Horn. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

"Tõeliselt ilus, siin elaks kohe ise," õhkab maakonna heakorrakomisjoni liige, Kohtla-Järve linnapea Henri Kaselo perekond Kiige vaheldusrikka maastikuga koduõuel, kust avaneb imeline vaade jõeorgu ja seal looklevale Rannapungerja jõele.

"Saaks kas või ühegi suve elada just niisuguses romantilises paigas!" tsiteerib Jõhvi abivallavanem Ilmar Aun Eesti filmiklassikat − seikluskomöödiat unetutest meestest, kes tõelise sanatooriumi asemel viiakse ravile üksikule asustamata saarele.

Piret ja Kalvi Kiik on rajanud oma rahusaare Tudulinna küla serva. Piret sündis teisel pool jõge ning vanemate kodu paistab nüüd oma kodu õuele. "Suvel kuivab jõgi nii kokku, et võib paljajalu üle minna. Kevadel on jälle nii suur vesi, et viib alati silla minema," räägib perenaine.

Tagasi üles