Helend Peepu meenutavad Iisakus nii äsja avatud näitus kui ka suvelavastus

Copy
Pildid Helend Peebu koostatud stendidel pakkusid äratundmisrõõmu nii näituse avamisele tulnud sugulastele kui ka kohalikele elanikele.
Pildid Helend Peebu koostatud stendidel pakkusid äratundmisrõõmu nii näituse avamisele tulnud sugulastele kui ka kohalikele elanikele. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Helend Peep pani ise oma kireva ja pika elu stendidele, mille Iisaku muuseum nüüd fondist päevavalgele tõi ning näitleja ja laulja sünniaastapäeva puhul üles riputas.

Leid sattus väga õigele ajale, tunnistas Iisaku kihelkonna muuseumi direktor Mari Raap. Muuseumirahvas murdis parajasti pead, mida panna üles ajaks, kui kahel augustikuu alguse nädalavahetusel läheb kordamisele suvelavastus "Kõik roosid…", mis räägib Iisakust pärit vanemuislasest Helend Peebust (1910-2007). Näitleja ja laulja enda stendidele laotatud elulugu tabas naelapea pihta.

"Meie ei saaks kunagi nii hästi teha, kui tema ise endast tegi: stendidel on tema käekiri, tema valitud pildid, ta on ise need kujundanud. Meie asi oli stendid tolmust puhtaks teha ja neid presenteerida. Näitus jääb avatuks vähemalt sügiseni," ütles Mari Raap. "Austame näitusega meie kandist pärit tuntud näitlejat ja lauljat, aga ka ajaloolast ja väga hea käega joonistajat."

Tagasi üles