NÄDALA KUJU Jaanus Purga

Copy
Jaanus Purga.
Jaanus Purga. Foto: Ilja Smirnov / Põhjarannik

Nädala alguses tuli üllatuspauguna teade, et valitsuse Ida-Virumaa esindaja Jaanus Purga kergitab kaabut ja lahkub ametist. See ei ole sõnamäng, Purga kannabki sageli kaabut.

Ida-Viru esindaja koha loomine oli pärast viimaseid riigikogu valimisi moodustunud võimuliidu üks võtmelahendusi, kuidas Ida-Virumaal kuhjunud probleeme, mida valimistel võimendas lisaks ka Aivo Petersoni ja Mihhali Stalnuhhini viljakas häältesaak, harutama hakata.

Esindajat otsiti pool aastat ja nüüd pärast aastast tööd teatas Purga, et läheb ära, kuna töö on otsas ja mis ta niisama selles ametis istub. Purga tegutses aasta tubli tuletõrjujana, kes aitas leida neid ettevõtjaid, kes õiglase ülemineku fondi oma õnged sisse sisse viskasid, enne kui selle fondi raha tulnuks Brüsseli lennuki peale panna, kuna siin oli huvi selle kasutamise vastu aasta tagasi nigel.

Purga äraminekuga tuli aga teravalt ilmsiks, et mingit muud plaani või ülesannet valitsusel Ida-Viru esindaja puhul polnudki. Et justkui muid Ida-Virumaaga seotud probleeme ei ole. Tegelikult pole ju õiglase ülemineku fondi viljad seni veel võrsuda jõudnud. Korralda või avalik ideekonkruss: "Mida peaks tegema valitsuse Ida-Viru esindaja?"

Tagasi üles