NÄDALA KUJU − Raivo Trummal

Põhjarannik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raivo Trummal.
Raivo Trummal. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

 

Kui haridus- ja teadusministeeriumi koolivõrgu osakonna juhataja Raivo Trummal esmaspäeval Kohtla-Järvele saabus, ei osanud ta ilmselt aimatagi, kui pööraseks see nädal lõpuks kisub.

Jutt on muidugi palju räägitud Kohtla-Järve gümnaasiumi rajamisest. Trummalil oli ärevaks muutunud eesti kogukonnale hea sõnum. Kui Põhjarannik esmaspäeva õhtul kella seitsme ajal teda intervjueeris, tundus asi justkui selge: ministeerium on muutnud esialgset  gümnaasiumi kontseptsiooni ning otsustatud on, et uus kool tuleb sajaprotsendiliselt eestikeelse õppega. Järgnes paus. Ja siis kostis kõuemürinat vene koolide suunalt. Mismoodi? Meile ju räägiti hoopis midagi muud! Kas meid on petetud? Uus segadus. Trummal teatas, et 4. veebruarile kavandatud kohtumine Kohtla-Järve kogukonnaga lükkub edasi, kuna võrdse kohtlemise huvides tuleb enne ära kuulata ka vene koolide arvamus. 

Gümnaasium aga muudkui kerkib ja segadused ei näi vaibuvat. Ilmselt on see nii Trummalile kui ka kogu ministeeriumile korralik täienduskoolitus. Kas selle läbimise eest on neil pärast põhjust ka uhkust tunda, näeme hiljem.    

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles