Narva muutub aina põnevamaks

Põhjarannik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kui pikka aega meelitas Narva turiste peamiselt vaid ajaloolise kindluse ja selle hooviga, siis viimastel aastatel on põhjusi, miks tasub tulla piirilinna oma silmaga kaema, tulnud robinal juurde.

Arhitektuuriliseks vaatamisväärsuseks ja mõnusa auraga paigaks sai Tartu ülikooli Narva kolledži uus maja. Eelmise aasta lõpus valmis rohkem kui kilomeetri pikkune jõeäärne promenaad, mis on uhkeks idaväravaks nii Eestile kui ka Euroopa Liidule. Tänavu suvel peaks kindluse lõunapoolses osas valmis saama Joaoru puhkeala. See on moodne rand, kuhu on rajamisel huvitava lahendusega rannahoone ning kust avaneb korraga võimas vaade nii Hermanni kindlusele ja Aleksandri kiriku tornile kui teisel pool Narva jõge ja piirijoont paiknevale Jaanilinna kindlusele. Tegu saab olema kindlasti Eesti unikaalsema rannaalaga.

Nende muutuste taustal on Narva võimudel mõistlik pühendada senisest enam tähelepanu oma linna turundamisele, sest nüüd on rohkem kui kunagi varem rosinaid, millega külalisi oma linna meelitada.  Enamikku uuenenud Narvast saavad 13. juunil näha tuhanded energiajooksul osalejad, sest rada hõlmab ka promenaadi ja rannaala. Kuid Narva tulekuks on kindlasti rohkem põhjust ka teistel päevadel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles