Inetu lugu

Põhjarannik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pole meie pädevuses anda õiguslikku hinnangut sellele, mis juhtus Lohusuu vallavalitsuses pärast eelmisi kohalikke valimisi, kui uued vallajuhid tühistasid valla rahalised nõuded nende endi vastu. Küll aga võime öelda, et see pilt ei ole kena. Määritud on kogu vallavalitsuse pale ning negatiivne vari on langenud ka kogu vallale.

Kas uued vallajuhid tõepoolest ei adunud, mismoodi paistab välja see, kui nad oma võimu isiklikes huvides kasutavad, isegi kui, nagu nad väidavad, vald sellest rahaliselt rohkem võidab kui kaotab? Sellega on antud avalikkusele vihje praeguse vallavalitsuse tõekspidamisest: kel võim, sel õigus.

Muidugi oli olukord, kuhu vallajuhid pärast võimulesaamist sattusid, pentsik ja isegi totter. Ent seda enam tulnuks olukord lahendada nii, et vallavalitsus saanuks sellest väärikalt väljuda. Kas 400 euro tagasimaksmine või − kui see termin ei meeldi −  annetamine vallale olnuks halvem variant kui see, millele mindi?

Või ehk loodeti, et asi ei tule avalikuks ning on ametnikud söönud ja vallavalitsus terve?

Igal juhul valisid vallajuhid olemasolevatest kõige halvema tee, mis kõrvaltvaatajale ei paista kuidagi teisiti kui oma võimu ära kasutades isikliku kasu saamiseks tegutsemine. Kui vallasekretär Daisy Utsar ütleb, et nad on täiesti veendunud, et neil oli õigus vaidlusalust puhkusetoetust saada, väidab endine vallavanem risti vastupidist. Ja selle lahendamiseks olekski kohus oma otsuse teinud, kui vallavalitsus poleks sel kombel sekkunud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles