Kas pargikeskusega on finito?

Põhjarannik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Jõhvis kõvasti kirgesid ja  tülisid üles kütnud Jõhvi pargikeskuse ehitusplatsile saabus enne veel, kui seal jõuti tuurid üles võtta, vaikus. Mitmete eelduste kohaselt jääb see sinna kauaks.

Põhjarannik on juba varem kirjutanud, et Jõhvi pargikeskuse rajamine on kui õpikunäide selle kohta, kuidas õnnestub üks vajalik ja oluline ettevõtmine ära lörtsida sellega, kui asju ei aeta läbipaistvalt.

Nüüd ongi tagajärg käes. Kaitsepolitsei jooksis peaarendaja Allan Männi kummuli hetkel, kui Ameerika jalgpalli terminoloogiat kasutades oli ta just-just touchdown'i tegemas ehk palliga üle ihaldatud joone jõudmas, mis annab kuus punkti. Mänd oli näinud kõvasti vaeva ja kulutanud valimistel ka raha, et luua valla võimukoridorides endale soodne õhustik, et asjaajamine sujuvamalt kulgeks. Kuid ilmselgelt läks ta seejuures üle piiride, mis muutis tema tegevuse küsitavaks nii hea poliitilise tava kui viimaste päevade uudiste valguses  ka kriminaalses mõttes.

Soovides − võimalik, et ka parimatest kavatsusest lähtudes − kogu ettevõtmist kiirendada, on ta sellise tegutsemisega sellele suurele plaanile hoopis raske piduri peale tõmmanud. Männi leitud partner, pika ajalooga Eesti tuntud investeerimisfirma EKE Invest ei pea juba ainuüksi eetilistel põhjustel õigeks pargikeskuse projektiga edasi minna. Vähemasti seni, kuni Männi ja Maritsa juhtum klaarub. Aga selleks võib kuluda väga palju aega.

Fakt on, et järgmisel sügisel mingit keskust Jõhvis ei avata. Kes tahab, rõõmustagu, kes tahab, kurvastagu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles