Ootusi ei tasu liiga suureks ajada

Põhjarannik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti Rahvusringhäälingu venekeelse telekanali ETV+ ümber on kired lõõmanud juba pikka aega enne seda, kui esimene saade eelseisval esmaspäeval eetrisse läheb.

Nii poliitikud kui teised avaliku elu tegelased on tuliselt vaielnud selle üle, kas sellist kanalit on vaja, kas selle tegemise peale on mõtet raha kulutada, milline peaks olema tema sisu ja eesmärk. Ühtede meelest on see asjatu raha tuulde loopimine, kuna selle vaadatavus ja mõju jäävad tühiseks, teised ootavad tõhusat propagandahaubitsat, mis Venemaa ideoloogiakahurite mõju Eestis ära nulliks.

Üsna tõenäoline on see, et uus telekanal ei saavuta (vähemasti lähiaastatel) ligilähedaseltki  selliseid püsivaatajate numbreid nagu on näiteks PBK-l, RTRil, NTV-l ja mõnedel teistel peamiselt Venemaal toodetud sisuga ning Kremlist dirigeeritud uudiste ja ühiskonnasaadetega kanalitel. Lihtsalt see raha hulk, mis nende telekanalite tootmiseks koos kõrgetasemelise meelelahutusega kulutatakse, on võrreldamatult suurem  ETV+ võimalustest.

Samuti oleks asjatu eeldada, et selle telekanali mõjul muutuksid  kiiresti inimeste aastakümnete jooksul kujunenud hoiakud poliitikasse ja ajaloo käsitlusse.

Küll aga on see üks uutest lisavõimalustest, mille kaudu vahendada Eesti toimuvat siinsetele vene inimestele. Parem üksteisest arusaamine tuleb kasuks kogu ühiskonnale.  Kui hästi see õnnestub ning kui suure auditooriumi uus telekanal saavutab, näitab aeg. Ootusi pole põhjust väga kõrgeks ajada ega seada ettevõtmist löögi alla, kui loodetud tulemusi kiiresti ei tule.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles