JUHTKIRI: Politiseerimise kurvad viljad

Põhjarannik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Põhjarannik
Foto: Põhjarannik

Oleme ka varem korduvalt öelnud, et kohalike munitsipaalasutuste juhtimise politiseerimine on hädaohuks nii neile asutustele endile kui kohaliku elu arengule. Jõhvi hooldekeskuse ümber toimuv on selle kõnekas näide.

Üle-eelmine asutuse juht Elle Seliverstova kuulus ka mitmesse volikogu koosseisu ning oli näha, kuidas võimu muutudes muutus tema hääletustava. Viimati näiteks siis, kui aastaks sai võimule Teet Enoki juhitud trio dikteerimisel uus koalitsioon. Kui võim hakkas taas pöörduma, lahkus Seliverstova viimasel päeval ametist, saades kukkuvalt võimult kopsaka hüvitise.

Enok pani ametisse uue juhi − Messurme Pissareva, keda uus võim kangutama ei hakanud, uskudes tema kompetentsi. Pissareva kandideeris küll Enoki nimekirjas volikokku, kuid jäi sealt välja. Pärast valimisi otsustas koalitsioonis tooni andev ärimees Nikolai Ossipenko Pissareva kõrvaldada ja panna keskuse juhi ametisse Arthur Sepperni, kes esimestel kuudel käitus volikogus opositsionäärina.

Kõike seda tralli on saatnud paras süüdistuste  laviin: kõik nimetatud juhid on saanud praeguseks kaela etteheiteid küll ebakompetentsuses, küll kuritarvitustes, küll muudes pattudes.

Samal ajal saavad kõik aru, et see ei tule kuidagi kasuks hooldekeskuse majanduslikule tervisele eelkõige juba seetõttu, et sellise asutuse puhul on maine väga oluline, eriti ajal, mil konkurents sellel turul üle Eesti aina kasvab. Rääkimata juba sellest, et nii sagedased juhivahetused ei tule kasuks ühelegi organisatsioonile.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles